hakob kebab

Μοσχαρίσιο κεμπάπ  βασισμένη σε αυθεντική συνταγή του 1890

Συνταγές

Πεντανόστιμες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με πρωταγωνιστή το μοσχαρίσιο μας κεμπάπ

  • Συνταγή κεμπάπ με πίτες


Έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε κάθε πίτα για 3΄-4΄από κάθε πλευρά. Μπορούμε να τις ψήσουμε και στη σχάρα. Εάν έχουμε σουβλιά για κεμπάπ ντύνουμε κάθε σούβλα με κιμά δίνοντας μακρόστενο και πλακέ σχήμα. Τα ψήνουμε στη σχάρα, για 8΄-10΄ κάθε πλευρά. Σερβίρουμε τα κεμπάπ με κομμένες πίτες στα 4, με φέτες ντομάτας, ροδέλες κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό . Προαιτερικά μππορούμε να το συνοδεύσουμε με γιαούρτι (ή τζατζίκι). 

  • Πολίτικο γιαουρτλού με κεμπάπ


  • Σε ένα μπωλ βάζουμε το κεμπάπ μας.
  • Στο μίξερ βάζουμε τις κόκκινες πιπεριές με το νεράκι , και όταν πολτοποιηθούν τα προσθέτουμε στο μειγμα του κιμά.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για 45-50 λεπτα, να σφίξει το μείγμα, αλλιώς δεν θα μπορούμε να τα πλάσουμε λόγω των υγρών.
  • Στο ενδιάμεσο ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το κρεμμύδι και το σωτάρουμε στην αρχη με λίγο νεράκι, για να είναι πιο ελαφριά η σάλτσα. Όταν τελειώσει το νεράκι, το τσιγαρίζουμε ελαφριά με ελαιόλαδο, προσθέτουμε την κονσέρβα με τα ντοματάκια ή αν έχουμε φρέσκιες ντομάτες τις περνάμε από τον τρίφτη. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κανέλα, λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει για 20- 30 λεπτά.
  • Για την σάλτσα γιαουρτιού απλώς ανακατεύουμε το πρόβειο γιαουρτάκι με τον μαϊντανό.
  • Ψήνουμε τα κεμπαπ στην σχάρα, λαδώνουμε τις πίτες ελαφρα και τις βάζουμε για λίγο και αυτές στην σχάρα. Όταν είναι έτοιμες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις ανακατεύουμε με το πρόβειο γιαούρτι και τον μαϊντανό.
  • Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, παίρνουμε ένα πιάτο, κόβουμε σε μικρά κομματάκια την πίτα μας, βάζουμε απο πάνω το μείγμα του γιαουρτιου, τοποθετούμε τα κεμπαπ και περιχύνουμε με την σάλτσα ντοματας.
  • κεμπάπ πικάντικο με ρύζι
  1. Πλάθετε σε μακρόστενα κυλινδρικά μπιφτέκια (κεμπάμπ), τα περνάτε σε σούβλες μεταλλικές ή ξύλινες και τα ψήνετε στη σχάρα σε προθερμασμένο γκριλ ή στα κάρβουνα για 20’ περίπου.
  2. Αλείφετε τις αραβικές πίτες με λάδι και τις βάζετε στη σχάρα για λίγο, να ζεσταθούν αλλά χωρίς να γίνουν σκληρές.
  3. Σερβίρετε τα μπιφτέκια πάνω σε πίτα. Γαρνίρετε με κρεμμύδια, ντομάτα, αγγούρι και μαϊντανό και πασπαλίζετε με λίγο σουμάκ ή πάπρικα. Συνοδεύετε πιλάφι.